divendres, 4 de desembre del 2009

Conferència: Web 2.0

La conferència que vam anar a veure, es va donar al cibernàrium, que es tracta d'un espai de formació i divulgació, així com alfabetització i capacitació digital, gratuït i obert a tothom.

El primer tema tractat a la conferència va ser el de la escola en la societat de la informació. El que cal és obrir aquesta escola, acabar amb l'antic sistema on el coneixement del mestre és allò que val.
Cal educar als nens a triar la informació que volen agafar, donat que tota la que se'ls ofereix és incalculable.
Pel que fa a la Web 2.0, va ser promoguda per Tim O'Reilly. Es tracta d'una transició de webs tradicionals, amb els seus "webmasters", que són els propietaris i encarregats de fer-la funcionar, a webs fetes per i per als usuaris, on són aquests els que col·laboren i en fan un manteniment continuat.
Dins de les Webs 2.0, hi ha diverses eines que per als educadors poden resultar importants. Algunes d'aquestes són el "vozMe", que es tracta d'un programa que llegeix textes, tot i que cal perfeccionar-lo; o "l'Aprobbo", que és un programa que indica si el treball que s'està analitzant amb aquest és copiat d'alguna web, o no.

Ens van passar un petit test personal en el que haviem de respondre si coneixiem o no alguns programes. Personalment, va ser molt decepcionant descobrir que realment en conec molt pocs, cosa que em va animar a explorar-ne, o com a mínim entrar a la web d'alguns de nous.

Ens van passar també un video, que em va agradar i impressionar molt, i que per tant vull deixar aquí inserit:


Crec que va ser una confenrència força interessant per algunes dades i informació sobre programes que aportaven, però també he de dir que em va resultar una mica massa llarga i pesada de seguir. Crec que hi havia informacions que s'haurien pogut sintetitzar, o bé proporcionar-les per escrit al final de la conferència, però no anar-les llegint en veu alta. També crec que el test hauria d'haver estat respost i recollit abans de començar la conferència, de manera que en aquesta només s'hi comentessin els resultats, en comptes de parar a comptar les persones que responíen a cada programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada