divendres, 9 de desembre del 2011

Què és Moodle?

Ja fa temps que sentim parlar de Moodle i d'altres recursos web per a dur a terme un ensenyament on-line, però sabem ben bé què és Moodle? Segur que no tots, i com que jo era una de les desconeixedores, he decidit buscar-ne la informació:

Moodle és un Ambient Educatiu Virtual que ajuda als mestres a crear comunitats d'aprenentatge on-line.

El creador en fou Martin Dougiamas, que es va basar en el paradigma constructivista de l'ensenyament, que ens diu que l'aprenentatge es construeix en la ment de l'estudiant, en comptes de ser una còpia del que ha transmès el mestre, un llibre, o qualsevol font.

Aquesta mena d'aplicacions - ja sigui Moodle o altres - ens permeten realitzar un aprenentatge col·laboratiu, on tots els alumnes i també el mestre hi participin per anar creant l'aprenentatge a partir dels interessos, habilitats i coneixements previs de l'alumnat.

Crec que cal que comencem emfatitzar més aquest tipus de recursos en el dia a dia de les escoles, ja que el desconeixement encara és majoritari, i per tant l'evolució cap a nous estils d'ensenyament - aprenentatge esdevé molt difícil i lenta.

No es tracta de substituir les classes presencials per un entorn web que ens permeti treballar sempre a casa, però sí començar a complementar ambdós estils, enriquint d'aquesta manera les classes, els continguts, i el procés en sí mateix.

Per últim, cal dir que Moodle no és l'única plataforma d'aprenentatge d'aquest estil, n'hi ha d'altres, com ara: Winlearning, eCollege, Desire2Learn, entre d'altres.

Per a visitar-ne la web, feu clic a la imatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada