dimarts, 27 de desembre del 2011

L'organització del treball col·laboratiu amb el suport de les TIC.

Un cop el primer semestre arriba a la seva fi, i ja només queden per fer els exàmens, crec que arriba l'hora de començar a fer balanç, i un dels aspectes que tenia ganes de comentar era el que he explicitat en el títol d'aquesta entrada.

Aquest ha estat un semestre especialment carregat pel que fa a volum de feina, amb tants dies de pràctiques, la resta de contingut acadèmic que calia fer es treballava per mitjà de tasques en grup majorment. Donat que, òbviament, no tots som de la mateixa població, i ni tan sols de la mateixa comarca, el nostre millor aliat ha estat un recurs molt conegut: el Google Docs.
Gràcies a aquesta eina de Google, els grups de treball hem pogut anar avançant en les nostres tasques, treballant alhora i coordinadament, tot i estar a diferents llocs.

L'avantatge que més destacaria és aquest fet de permetre treballar alhora, col·laborant i compartint un sol document on s'hi pot intervenir des de diferents ordinadors alhora i en temps real, en comptes d'haver-ho de fer cadascú en un document Word per separat on cada membre del grup s'encarregava de fer una part, fent un treball molt més fragmentat i poc cooperatiu.

Per contra, l'inconvenient més important que hi he trobat ha estat els problemes que es deriven del fet de treballar online, i que per altra banda, són molt probablement inevitables.
Especialment quan la connexió no és la òptima o si et trobes en un lloc amb diversos ordinadors connectats a la mateixa xarxa, com per exemple a la pròpia universitat, tot sovint et trobes amb grans dificultats per a treballar amb normalitat en aquesta eina, ja que el seu ritme de processament es veu extremadament alentit i això dificulta molt la feina, fent que tot sovint es recorri a treballar altre cop en un word, i després simplement ho enganxis al document compartit.

Tot i així, considero que resulta una eina molt útil i profitosa, i crec que ha esdevingut una part imprescindible de la nostra manera de treballar per tal de no haver-nos de desplaçar a un punt de trobada cada cop que calia fer un treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada