dimecres, 5 d’octubre de 2011

El JClic

Dilluns, a classe, vam començar a parlar del programa anomenat "JClic", un programa d'ordinador que prové de l'antic programa "Clic" - actiu des del 1992, i que era utilitzat per educadors per a crear activitats -.
Es tracta d'un programa amb una sèrie d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar activitats educatives com ara trencaclosques o associacions, entre altres.

La web és: http://clic.xtec.cat/ca/jclic/

Vam familiaritzar-nos amb el funcionament del programa, per a crear-hi activitats i després per a fer-les servir.

Personalment crec que aquest programa és força interessant i entretingut per als alumnes, i pot ser útil com a eina de repàs, sempre que el nombre d'errades estigui limitat, ja que si no ho està, potser acabaria resultant més aviat una activitat per fer "a sorts" que no pas d'aprenentatge o repàs.

L'any passat, a les pràctiques, vaig tenir l'oportunitat de fer servir el JClic amb la pissarra digital amb el meu grup d'alumnes, fent-lo servir com a activitat final d'avaluació, on entre tots els alumnes, van haver de solucionar unes quantes activitats referents al tema que havien treballat: els animals. Tot i que com a activitat, va resultar amena i agradable de fer per als nens, crec que hauria perdut tot el sentit si ells no haguessin tingut clar el tema i haguessin fet errades contínuament fins a descobrir les respostes correctes; per tant, crec que cal saber molt bé com i quan fer servir aquesta mena de programes, i més si es fa en grup.

També existeix la opció de fer-lo servir a nivell individual, amb els ordinadors, i que cada nen faci el projecte o activitat per tal de comprovar el seu nivell de coneixements, per exemple com a detecció d'idees prèvies, si no hi ha més d'una oportunitat per a cada resposta i se n'anoten els resultats.

Per últim, us deixo una imatge d'una activitat d'associació feta amb el JClic:


I també una activitat feta per mi amb aquest programa: http://grups.blanquerna.url.edu/UDTIC_AlbaMT1/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada