dimarts, 29 de novembre de 2011

Programa: Scratch

Ahir, a classe, es va esmentar un programa anomenat "Scratch", que es podia fer servir a les escoles, però no es va explicar per a què servia ni en què consistia, així que he decidit buscar-ne alguna informació.
Es tracta d'un programa simple pensat per a que els nens comencin a conèixer com funcionen els llenguatges de programació, fent que facin animacions flash, que fins i tot poden ser interactives o funcionar com a joc. Podem fer que cada objecte que veiem a la pantalla del programa tingui un moviment determinat, canvii de forma, o emeti algun so; despertant així la creativitat dels nens.
Aquí podeu veure una imatge de com és el programa:
Tot i que aquest programa no ensenya el llenguatge de la programació pròpiament dit, si que permet entendre el raonament que hi rau al darrere.
Per últim, especificar que es tracta d'un programa gratuït i multillenguatge, cosa que fa que esdevingui proper i accessible a tothom qui vulgui acostar-se al món de l'animació i la programació.
Si us interessa descarregar el programa per veure com funciona, ho podeu fer a la seva web oficial, fent clic sobre la imatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada